Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én indult futni soroksári otthonából. Mivel nem ért haza a szokott időben, keresni kezdték, majd a holttestét a házuktól pár kilométerre találták meg.


A rendőrség öt éven át nem találta az elkövetőt, áttörés tavaly történt. A laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttestén talált biológiai anyagmaradványok és a betörés és lopás miatt évek óta börtönben ülő gyanúsított, R. Szilveszter DNS-mintája között - azóta az is kiderült, hogy a nála lévő mobiltelefonok közül az egyik Krisztina tulajdona volt.

A lopás miatt megítélt öt év után kiengedték, azonban nem sokáig élvezhette a szabad levegőt. A férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, vallomást a mai napig nem tett. Csupán annyit vallott be, hogy valóban járt a helyszínen, ahol egy civakodó pár férfi tagját megütötte, hogy az ne bántsa tovább a nőt, ezután azonban elmondása szerint biciklire szállt és elhajtott a helyszínről.

Amint arról nemrég beszámoltunk, elmeorvosi vizsgálata a mai napig nem történt meg, ezért egyelőre nem tudni, hogy büntethető-e.

A gyilkosság az egész ország kedélyét felborzolta, most pedig a hatóságok újabb módszereket vetnek be, hogy megoldják az ügyet.

Három nyomozó, egy ügyész és a gyanúsított ügyvédje előtt hallgatták meg azokat az orvosszakértőket, akik eddig vizsgálták az esetet - írta meg a Blikk.

Mint kiderült, a szakértők véleménye több lényeges ponton is ütközik. Abban sincs egyetértés közöttük, hogy a 36 éves áldozat, Gyurik Krisztina hason vagy háton feküdt-e, amikor a holttestét megtalálták.

Ha érdekelnek a részletek, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!