Műtét közben halt meg egy 21 éves nő az Olaszország nyugati partján fekvő Forimában. Maria Chiara Mete a huszonegyedik születésnapjára, ajándékként kapott orrplasztikai beavatkozást végeztette el magán a Casa del Sole magánkinikán, amikor hirtelen rosszul lett - írja a Mirror című brit bulvárlap.


A fodrász és diák Mete június 17-én utazott Forimába, hogy elvégeztesse magán a szépészeti műtétet. Egyelőre nem tudni, mi történhetett az operáció közben, de a család ügyvédei a lélegeztető cső lefoglalásának elrendelését kérték a bíróságtól, mert azt gyanítják, hogy az oxigénellátással lehetett probléma. A család azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a lány halálát azok a gyógyszerek okozták, amiket a vérnyomás, illetve a vérzés csökkentésére használnak a műtétek során.

Mete az operáció közben szívrohamot kapott, majd kómába esett. A lányt átszállították Latinába, egy másik kórházba, de az ottani orvosok már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani. Közölték a családdal, semmi esélye annak, hogy Maria valaha magához tér.

A latinai ügyészség közölte, hogy vizsgálják a lány halálának körülményeit és elrendelték a boncolást. Mete nagybátyja azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a családot összetörte a tragédia, nem értik, hogyan halhat meg egy 21 éves lány egy plasztikai műtét közben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!