Minden arannyá vált Andy Vajna kezében a halála előtt: a sztárproducer tavaly nyereségbe fordította a Tv2-t, rekordot döntött a fővárosi kaszinóival, és japán luxusétterme is termelte a pénzt. Sok veszteséges év után tavaly 42 millió nyereséget hozott a friss mérlegadatok szerint.

A Kempinsky oldalában működő Nobu étteremben minden eddiginél jobban pörgött az üzlet, az árbevétel majdnem 150 millióval, 1,146 milliárd forintra nőtt 2017-hez képest. A 42 milliós profit kiugró, hiszen az előző öt évben egyszer hozott nyereséget az éttermet üzemeltető Buno Vendéglátóipari Kft., akkor is csupán 7,4 millió forintot, a másik négyben összesen durván 120 millió forint veszteséget termelt.

A Buno tulajdonosa a magyarországi Vajna-érdekeltségek jelentős részét összefogó AV Investments Kft., amiben felesége, Vajna Tímea átvette férje ügyvezetői posztját, és ugyanezt tette az étteremüzemeltető cégben is. Az alapító AV Investments képviseletében így már ő írhatta alá a határozatot arról, hogy a teljes nyereséget, 42,466 millió forintot az anyacégnek osztalékként fizessenek ki.

Vajna Tímea férje örökébe lépett a luxuséttermet üzemeltető cégben

Itt már önálló aláírási joga van.

Kiemelt kép: Beliczay László / MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!