A doppingolásával lebukott és emiatt életre szóló eltiltással büntetett Lance Armstrong amerikai kerékpáros kijelentette, most sem csinálna semmit másképpen, mint ahogyan tette profi pályafutása során.


Azt tettük, amit tennünk kellett azért, hogy győzzünk. Nem volt legális, talán nem is volt a legjobb döntés, de másképpen soha nem nyertünk volna semmit.

- nyilatkozta az NBC Sports televíziónak a 47 éves ex-bringás, hozzátéve, ma sem cselekedne másképp.

Az amerikai sztár emellett azért elmondta azt is, hogy véleménye szerint akkor is meg tudta volna nyerni a Tour de France-t, ha tisztán versenyez.Ugyanakkor ő mindvégig úgy vélte, muszáj tiltott teljesítményfokozót alkalmaznia ahhoz, hogy gyorsabb legyen, mint az európai ellenfelei.

Armstrongot az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége 2012-ben megfosztotta mind a hét Tour de France-elsőségétől, és örökre eltiltotta a sportágtól, mivel kiderült: a sporttörténelem egyik legkifinomultabb doppingcsalását követte el. A sportoló sokáig tagadta, hogy bűnös lenne, 2013 januárjában azonban beismerte, hogy tiltott szerek segítségével érte el sikereit.

Kiemelt kép: Mark Sagliocco/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!