A szűk üregből kedd reggel hozták fel a kisfiú élettelen testét - közölte Vidzsaj Inder Szingla helyi képviselő.

A meghiúsult mentési műveletet a helyiek hevesen kritizálták.

A kis Fatehvir Szingh csütörtökön játék közben esett a 33 méter mély és mindössze 23 centiméter széles, már használaton kívüli kútba, melyet a család még évtizedekkel korábba ásott a szomszédos termőterületek öntözéséhez.Egy 90 centiméter széles csövet fektettek le a kúttal párhuzamosan, de a mentőalakulatok és számos önkéntes segítő próbálkozásai ellenére sem sikerült elérni a fiút.

STR / AFP / Europress

A kora reggeli órákban végül kiemelték a gyereket és egy mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították. Bár a mentőalakulatok két napja egy oxigénpumpát juttattak le a kútba, a fiú napok óta nem evett és nem ivott.

A szerencsétlenség helyszínén kedden összesereglettek a helyiek. Azt vetették a panzsábi illetékesek szemére, hogy nem küldtek "technikai segítséget" a gyerek megmentésére.

Észak-Indiában gyakoriak a balesetek a használaton kívüli kutaknál, amelyeket öntözési célból fúrnak, és gyakran lefedetlenül hagynak. Márciusban egy másfél éves gyereket két nap után sikerült élve kimenteni Harijána tartományban. Szintén Harijánában egy hatéves fiút mentettek ki 2006-ban egy kútból, ahol 48 órát töltött.

Kiemelt kép: STR / AFP / Europress


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!