Én a Fidesznek a különböző színárnyalatai között az Európai Néppárthoz közel álló árnyalat vagyok - mondta Navracsics Tibor péntek reggel a Civil Rádió Keljfel Jancsi! című műsorában.

Ezért nehezen élem meg

- jegyezte meg a szerdai néppárti döntésre utalva. Az uniós biztos megjegyezte, hogy nem ez az első eset, hogy próbál közvetíteni, de az egyik fél szinte egyáltalán nem igényli a közvetítését. Mint mondta, néha már úgy érzi, nemcsak a közvetítését, hanem a jelenlétét sem igazán igénylik a történetben.

Nem tudja, hogy személy szerint neki szól-e a negligálás, vagy annak a gondolkodásmódnak, amit ő képvisel.

Navracsics: Remélem, nem arra gondolnak, hogy én támadom Magyarországot

És mintha abban sem lenne teljes biztos, hogy Juncker támadja.

Arra a kérdésre, hogy mit érzel a Néppárt részéről, Navracsics azt mondta, időnként felkérik, hogy mondja el a véleményét egyes ügyekkel kapcsolatban, de a Fidesz-Néppárt kapcsolatáról is. A másik oldalról azonban nem fordult elő ilyen mostanában.

Közvetítenék, ha volna rá igény, de nincs rá igény

- fogalmazott.

Vannak korhangulatok, most egy radikális korhangulat van, tette hozzá Navracsics. Azzal kapcsolatban, hogy nincs igény a közvetítésére, az uniós biztos megjegyezte, hogy

nyilván könnyebb lenne megemészteni, ha az Európai Néppárt részéről nem lenne rá igény, így egy kicsit nehezebb megemészteni.

Azt érzi, hogy morális és politikai kötelességtudatból is tennie kellene valamit. Ha nincs is vége a mérkőzésnek, de a Fidesznek volt ez egy apró győzelem - mondta Navracsics.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Olivier Hoslet


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!