Különböző kínai cégek, így biotechnológiai vállalatok, illetve gyógyszer- és maszkgyártók bejelentették, hogy lépéseket tesznek az új járvány megfékezésére - írja a Reuters. Az influenzaszerű tüneteket produkáló koronavírus Vuhanban fejlődött ki, már legalább 17 emberrel végzett, és már más városokban, így Pekingben és Sanghajban is megjelent.

Hetek alatt világjárvány törhet ki a kínai vírus miatt

A SARS "kistestvéréről" van szó, kialakulása csak idő kérdése volt: cseppfertőzéssel terjed emberről emberre.

Hszi Csin-ping elrendelte a járványügyi küzdelmet, az elnök bejelentésére több kínai cég is hamar lépéseket tett.

A kínai Tianjin TEDA csütörtökön számolt be róla, hogy leányvállalata, a TEDA Filters növeli a maszkokban használt szűrőanyagok termelését, a Xilong Scientific biotechnológiai cég pedig olyan eszközt hozott létre, amely segíti az új betegség felismerését. A szerkezeteket Kína-szerte kiküldik az illetékes járványügyi központoknak. A Guide Infrared eközben 4 millió jüan értékben adományozott infravörös hőmérőket Hupej tartomány kormányának. Az érintett vállalatok részvényei egyébként a héten jelentős növekedést tapasztaltak.

A járvány hatására egyéb cégek is tettek lépéseket, az Alibabához tartozó Taobao, a JD.com, a Pinduoduo és a Suning.com digitális kereskedelmi platformok csökkentették azon termékek áremelkedését, amelyek a vírus ellen szükségesek.

Kiemelt kép: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!