A párt elnöke szerint a Fidesz a népakarattal szemben politizál. Tóth Bertalan a Móricz Zsigmond körtéren az MSZP aláírásgyűjtő sátra előtt emlékeztetett rá, 16 éve ezen a napon a magyar választók 84 százaléka támogatta az uniós csatlakozást.


Szerinte a döntés helyes volt, a magyarok töretlenül támogatják az EU-tagságot, amit azonban megkérdőjelez politikájával a Fidesz, amelynek európai néppárti tagságának felfüggesztése előrevetíti a lehetőségét, hogy Magyarország kisodródhat az EU-ból. Azért hozták létre a Párbeszéddel "a piros-zöld-koalíciót", hogy képviseljék a magyarok érdekét, kiálljanak a népakarat mellett.

Ujhelyi István EP-képviselő, kampányfőnök azt mondta, több tízezren írták eddig alá pártja "Európában akarunk maradni!" petícióját. A magyarok felébredtek látják, hogy Orbán Viktor politikája miatt kisodródhat az ország az EU-ból. Ha a kormányfő nem tudja "saját diktatórikus hajlamainak" megfelelően az uniót átalakítani, akkor maga viszi ki onnan a magyar közösséget.

Ujhelyi István kitért arra, hogy az MSZP a szociális Európáért, a 94 ezer forintos uniós minimumnyugdíjért és a 240 ezer forintos uniós minimálbéréért küzd. Javasolják, hogy az egészségügyi dolgozóknak is határozzanak meg uniós szintű minimálbért: az orvosoknak 1,5 milliót, a szakdolgozóknak 750 ezer forintot.

Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy a Jobbik és az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt szerint a régi baloldal csak a pozíciókról seftel, Tóth Bertalan úgy válaszolt, nyitva az együttműködés lehetősége az LMP előtt. A számok azt mutatják, hogy Budapesten az együttműködés a Jobbikkal a Fidesznek segítene, mert a Jobbik szavazói inkább szavaznak jobboldali pártra, minthogy az összefogást támogassák. (mti)

Kiemelt kép: Tóth Bertalan Miskolcon 2019. április 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!