Szabó Csaba (60 kg) mellett a 2011-ben vb-bronzérmes Csernoviczki Éva (48 kg) is helyezetlenül zárt, így a magyarok számára korán befejeződött a tokiói olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vasárnapi nyitónapja.


A 33. vb-nek otthont adó Nippon Budókan csarnokban - amely jövőre az olimpiai dzsúdótorna helyszíne lesz - a 48 kilogrammban olimpiai bronzérmes Csernoviczki jól kezdett, hiszen a mauritiusi Priscilla Morandot hosszabbításban verte, majd a dél-afrikai Geronay Whitebooit egy-egy intés után, a meccs derekán horogdobással földre vitt, s az akció vazaarit ért. Az összecsapás 3 perc 23 másodpercnél fejeződött be, amikor a kétszeres Európa-bajnok magyar egy látványos válldobásra ippont kapott.

Csernoviczkire a nyolcaddöntőben a 2017-ben Budapesten világbajnok, tavaly Bakuban pedig vb-második japán Tonaki Funa várt, akit az addigi két találkozójukon legyőzött.

A harmadik meccsen a 32 éves tatabányai dzsúdós egy perc elteltével ápolást kért a kezére, majd a súlycsoportban világranglista-vezető Funa földharcot kezdeményezett, és a kétszeres Európa-bajnok magyar nem tudott kiszabadulni a leszorításból.

A nyitónap másik magyarja, a 60 kilós Szabó Csaba bemelegítés gyanánt fél perc alatt elintézte a kiribati Noketi Nanimatangot. Az U23-as Eb-ezüstérmes kecskeméti versenyző a folytatásban az izraeli Daniel Ben Daviddal akaszkodott össze, és egy-egy intést követően vazaarival kikapott. Ezzel a számára is véget ért a világbajnokság.

Kiemelt fotó: judo.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!