Mindössze egyetlen nőgyógyászati rutinvizsgálatot mulasztott el az a brit nő, aki nemrég hunyt el méhnyakrákban, pár nappal az esküvője után. Carly Gorstnál már csak akkor diagnosztizálták a betegséget, amikor erősen vérezni kezdett, de ekkor már késő volt: tízcentis tumort találtak a méhnyakában, az állapotán a műtét és a kemoterápia sem segített. A kétgyerekes anyuka alig 18 hónappal a diagnózis után elhunyt.


Senkinek nem lenne szabad méhnyakrákban meghalni

Mégis évente ötszázan halnak bele Magyarországon.

Carly férje, Craig egyértelműen összetört a tragédia után, pláne úgy, hogy egyetlen hétig voltak házasok, amikor a nő elment. A férfi azonban nem csak magában gyászol, hanem arra használja a lehetőséget, hogy hallassa a hangját azzal kapcsolatban, mennyire fontos a rendszeres szűrővizsgálat. "Elvesztettem a gyönyörű feleségemet csak egy héttel az esküvőnk után. Csak egyetlen nőgyógyászati rákszűrést hagyott ki. De a rák megöl, ha nem veszed észre időben" - idézi Craiget a Mirror Online.

Érdemes megjegyezni, hogy a méhnyakráknak nincsenek korai tünetei, ha már ilyeneket veszünk észre, könnyen lehet, hogy későn érünk el az orvoshoz. Ezért is olyan fontos a férfi üzenete: a rendszeres szűrővizsgálat életet menthet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!