Május közepén kellett volna a bírónak határoznia arról, hogy Bene László 25 év után elhagyhatja-e a szegedi Csillag börtönt, ahogy mi is megírtuk. A férfi a '90-es években három gyilkosságot követett el, Magyarország egyik legkönyörtelenebb bűnözőjeként emlegetik, de főként skálás gyilkosként híresült el.

A Blikk úgy tudja, hogy a bíró elhalasztotta a döntést, így Bene még egy ideig a rácsok mögött marad.

A bíró többek között arra várhat, hogy kiderüljön: megkapja-e azt a többmilliós kártérítési összeget Bene, amelyért pert indított rossz börtönbeli tartási körülményei miatt.

"Ilyenkor azt is vizsgálják, hogy az elítéltet milyen körülmények várják a kinti világban" – erősítette meg a Blikknek Bene László ügyvédje, dr. Soltészné dr. Nagy Katalin.

"Bene családja eladta azt a devizahitellel terhelt lakást, ahova a férfi mehetett volna, így amíg nem ítélik meg neki a kártérítést, nem igazán tudna hova menni. László tanul, mellette dolgozik is a rácsok mögött. Szociális szakképzésre jár, amit nagyon szeret, illetve bízik benne, hogy a szabad életében is el tud majd ezen a területen helyezkedni" – mondta el Bene ügyvédje.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>