Hétfőn megkezdődött a Miskolci Törvényszéken annak a miskolci asszonynak a pere, aki felmosónyéllel verte agyon a férjét 33 évnyi házasság után.


Az asszony már hosszabb ideje erőszakos magatartást tanúsított a néhai férjével szemben. A szomszédok rendszeresen hallották a hangoskodást, szidalmazást, illetve több alkalommal láttak bántalmazást is.

2018 áprilisában a nő ismeretlen okból a lakásuk fürdőszobájában ismét ütni kezdte a férfit, puszta kézzel és egy műanyag felmosónyéllel. Az ütések többsége a férfi koponyáját érte. Az erősen vérző férjét aztán a konyhába kísérte, leültette, majd a szomszédoktól elkérte a mentők telefonszámát és értesítette őket.

A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni az eszméletlen férfit, de nem járta sikerrel Halálát az erőszakos úton szerzett sérülések okozták.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a nő ellen, aki a tárgyaláson nem tett vallomást, és tagadta a bűncselekmény elkövetését is. A bíróság a nap folyamán kihallgatta az elhunyt férfi szomszédait is, akik fültanúi lehettek a bántalmazásnak.

Fotó: Thinkstock/ illusztráció


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!