A HírTv bemutatott egy hangfelvételt, amelyen Handl Tamás, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője beszél. A FÖRI igazgatója többek között azt mondja:

„Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni, hanem felemeljük a szintet mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkátokat. Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok.”

A Főpolgármesteri Hivtal hivatalos közleménye máshogy fogalmaz ugyan, de egyáltalán tartalmában egyáltalán nem különbözik Handl terveitől. Mint közleményükben írják, „egyetértenek a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság törekvéseivel, és támogatják abban, hogy érvényt szerezzen a jogszabályoknak Budapesten is, és minden törvényes eszközzel éljen a közterületi rend megteremtéséért.”

„A büntetések kiszabásánál minden esetben elsődleges szempont Budapest közlekedésének felügyelete, a forgalom zavartalan működése. Nem megengedhető, hogy a szabályokat semmibe vevő autósok akadályozzák, vagy akár megbénítsák a forgalmat, zöldterületeket tegyenek tönkre - például a Városligetben - szabálytalan parkolással, vagy a fővárosi parkok mellett akadályozzák a gyalogos közlekedést”

- teszik hozzá.

hirdetés

A Hír Tv kalkulációi szerint Budapest költségvetésében már a megemelt bevétellel, évi kb. 15 millió forint többlettel számoltak.


hirdetés