Néhány nap alatt sokan megnézték az interneten azt a videót, amiben a 17 éves Dávid, a fóti Károlyi István Gyermekközpont egyik lakója rappelve tiltakozik az intézmény bezárása miatt.

Most a Népszava úgy értesült, a videóból komolyabb botrány lett. Belső vizsgálatot indítottak, Dávidot pedig megbüntették: a fiúnak megtiltották, hogy dolgozni menjen.

A videót megosztotta Szél Bernadett ellenzéki parlamenti képviselő is. Bejegyzése alatt írta meg a fiú egyik ismerőse, hogy Dávid azóta büntetést kapott, nem járhat el dolgozni. A volt lmp-s képviselő azóta felkereste az intézményt, ahol megerősítették az információkat. A politikusnő szerint felháborító, hogy egy 18. életévét be nem töltött fiatalt személyi szabadságában és munkavégzésében korlátoznak csak azért, mert el meri mondani a véleményét.

A fiatalember számában olyan, aktuálpolitikát sem nélkülöző sorokkal utal az intézmény körüli botrányos ügyekre, mint például „Mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt” , „Fontosabb minden a kölyköknél, te meg a pénzhegyeken szörföznél” vagy „A szobámban nem zakatol kisvasút, a kép a szüleimről már megfakult”.

A fóti gyerekközpont körüli kétes ügyekről mi is írtunk korábban.

hirdetés



hirdetés