Már közel kétmillióan írták alá azt a petíciót, amely kérvényezi, hogy a vasárnap tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryantről mintázzák újra az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) logóját.

Kobe Bryant nem csak beszélt róla, hanem tényleg legenda lett

Kobe Bryant megosztó személyiség volt, de több lett ő egy kiváló kosárlabdázónál: a pályán nyújtott teljesítményével legendává vált, elhivatottságával pedig milliók számára követendő példaként szolgált. Még úgy is, hogy az élete nem volt makulátlan

A kezdeményezés mögé nem csak a hétköznapi rajongók álltak be, hanem számos híresség is, mint Snoop Dogg, Justin Bieber és Usher. Az ötlet egyébként egy 16 éves rajongótól ered, a vancouveri Nick Moghtader a change.org történetének leggyorsabban növekvő támogatottságú petíciót hozott létre.

A nagy Kobe Bryant idő előtti és váratlan halála nyomán kérjük, írja alá ezt a petíciót, ezzel támogatva, hogy halhatatlanná váljon az NBA logójaként

- áll a kérvényben.

2 million. Thank you all so much. Full statement on IG: https://t.co/yGIr1wk8Gp

- Tyvon Fettuccine (@ThatGuyN1CK) January 28, 2020

Az NBA jelenlegi, 1969 óta használt logóján a sportági Hírességek Csarnokának tagja, Jerry West sziluettje látható, aki Bryanthez hasonlóan egész pályafutását a Los Angeles Lakersben töltötte.

Vasárnap egy utánpótlástornára indult Kobe Bryant melyen legidősebb lánya, Gianna is játszott volna. Helikopterrel mentek, az időjárási körülmények viszont nem voltak megfelelőek a repüléshez, vélhetően ez okozta a tragédiát. A vizsgálat még nem ért véget arról, hogy pontosan mi okozta a balesetet.

A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Kiemelt kép: Lisa Blumenfeld/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!