River Phoenixet Hollywood egyik legnagyobb tehetségeként tartották számon, de 19 évesen, tragikusan fiatalon meghalt kábítószer-túladagolásban, miután 1993 októberében, Johnny Depp szórakozóhelyéről, a Viper Roomból távozott. DiCaprio mindezt egy interjúban mesélte az Esquire magazinnak.

Kiderült, egyike lehetett azoknak, akik halála estéjén utoljára látták Phoenixet:

Abban a gondolkodásban nőttem fel, hogy River Phoenix generációm egyik legjobb színésze. Minden, amit akartam, hogy legyen lehetőségem kezet rázni vele. De aznap éjjel, amikor meghalt, még láttam, ahogy egy lépcsőn sétál a Silver Lake felé. Láttam valamit az arcán, és többé nem találkoztam vele. Sétált felém, én meg lefagytam. Aztán egy nagy tömeg állt közénk, ő túlhaladt rajtam, és mire visszanéztem, eltűnt

- mesélte a színész, aki megpróbálta megtalálni ezután Phoenixet:

Visszamentem a lépcsőkhöz, és azon gondolkodtam, hová tűnhetett. És már tudjuk, úton volt a Viper Roomhoz. Nem tudom pontosan körbeírni, de olyan érzés volt a halála, mintha egy óriási anyagi veszteség ért volna, egzisztenciális válság ütött be. Számomra ő hatalmas befolyással bírt, ez a barátaimra is igaz volt, ők is imádták. Róla beszéltünk folyton. Máig emlékszem, hogy nyújtottam felé a kezemet, de két ember besétált elénk, és soha többé nem láttam őt.

Phoenix 1988-ban. - Fotó: George Rose/Getty Images

10 pontos képek készültek Brad Pittről és DiCaprióról a vörös szőnyegen

Képzeljük el, a vásznon még menőbbek lesznek.

Kiemelt kép: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!