Miután előző héten Leonardo DiCaprio is megszólalt a lángokba borult amazonasi esőerdő kapcsán, most Earth Alliance nevezetű környezetvédelmi szervezete jelentős pénzmennyiséggel támogatta a tűzoltási munkálatokat.

Az összeomlás szélén áll az amazonasi esőerdő

Szakértők szerint ha még annyit elvesztünk belőle, amennyit eddig sikerült, már nem lehet visszahozni az ökológiai egyensúlyt.

A színész 5 millió dollárt, azaz jelenlegi forint árfolyamon csaknem 1,5 milliárdot küldött öt olyan szervezetnek, akik közvetlenül részt vesznek a tűzoltási folyamatokban.

DiCaprio ezen szervezetét egyébként júliusban alapította, de már most óriási hatása lehet a környezetre nézve, legutolsó Instagram-posztjában pedig a tűzoltók emberfeletti munkáját méltatta:

A tüzek igazi hősei természetesen a tűzoltók. Az amazonasi esőerdőben gyakran munkába lendülnek, de csak machetékkel és levélfúvokkal, valamint kis tartálynyi tűzoltószerekkel. Egy csapattal én is dolgoztam Brazíliában, még 2017-ben. Elképesztően kemény volt a forróság, időnként pedig a munka is reménytelennek tűnt. Néhányuk a Guajajara-törzsből dolgozott, hogy utolsó erejükkel meg tudják védeni az ősi erdőt, amiből a legnagyobb rész szinte már eltűnt a tűz és a fakitermelés miatt. Néhányukat megölték, mert próbáltak valamit tenni ez ellen. Brutális és tragikus ez, így mindannyian meg kell hajoljunk azért, amit ők csinálnak - ráadásul annyira kevés pénzért, hogy még a cigarettájukat is sima papírból sodorják.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés, Aug 25., 2019, időpont: 2:11 (PDT időzóna szerint)

G7-csúcs: 20 millió dollárral segítik az amazonasi erdőtűz megfékezését

Trump nem vett részt az ülésen.

Kiemelt kép: Luca Carlino/NurPhoto via Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!