Britney Spears nem tér vissza Las Vegasba a saját show-jára a közeljövőben, sőt menedzsere, Larry Rudolph szerint úgy néz ki, talán soha többé nem is lép fel az énekesnő.

El kellett halasztani a show-ját, mert a gyógyszerei nem hatottak, apja betegsége miatt pedig zavarodott volt. Tavaly nyáron, amikor turnézni akart, minden nap hívott. Izgatott volt. Most hónapok óta nem hívott fel. Nyilvánvaló, hogy nem akar színpadra állni. Nem akarom, hogy újra dolgozzon, amíg nem vágyik rá, amíg nem áll rá készen testileg és lelkileg. Ha ez az idő soha nem jön el, akkor nem jön el. Nem akarom én rávenni, hogy újra dolgozzon. De ha ismét dolgozna, itt leszek, hogy elmondjam neki, jó vagy rossz ötletnek tartom-e

- nyilatkozta Rudolph Britney Spearsről a TMZ-nek. De hogyan jutott el idáig az énekesnő, akinek volt már egy a mostani helyzethez hasonló összeomlása 12 évvel ezelőtt? Újra megismétlődhet a tragédiája?

Ez vezetett Britney Spears tragédiájához

Amerikai álomból amerikai tragédia lett Britney Spears élete, aki napra pontosan 11 évvel ezelőtt nyírta kopaszra a haját. Mi vezetett idáig és hogyan kaparta össze magát utána?

2007-es összeomlása után pár évvel úgy tűnt, minden rendben lesz. Az énekesnő annyira összeszedte magát, hogy nemcsak új albumai jelentek meg, de az X Factorban is zsűrizett, illetve saját show-t kapott Las Vegasban. Sőt, magánélete is látszólag rendben van: visszakapta a fiait, akikről rendszeresen posztolt is Instagramján, illetve évek óta együtt van Sam Asgharival. Aztán valami történt, és Britney Spears 2019 áprilisában pszichiátriára került, ahol egy hónapot töltött el.

Instagramján mindezt úgy jelentette be, mintha wellnessezni indult volna. Akkor azt írta, "mindannyiunknak szüksége van egy kis énidőre". Mindez nem sokkal azután történt, hogy családi okokra hivatkozva lemondta turnéját. Aztán egyhónapnyi pszichiátrián eltöltött kezelés után az énekesnő egy videóüzenetet tett közzé, amiben elkenődött festékkel a szemén arról beszélt, próbál időt fordítani magára, és nem kell mindent elhinni amit róla írnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Britney Spears (@britneyspears) által megosztott bejegyzés, Ápr 23., 2019, időpont: 6:30 (PDT időzóna szerint)

Sokan már turnéja lemondása után is aggódni kezdtek az énekesnő állapota miatt, a pszichiátriára kerülése után pedig valóban félő volt, hogy megismétlődhetnek a 2007-ben történtek. Pár rajongó annyira megijedt, hogy gyors összeesküvés-elméletek gyártása után kisebb tiltakozásba kezdett a West Hollywood városháza előtt "Free Britney" (Szabadítsuk ki Britney-t) feliratú táblákkal, miután azt gondolták, az énekesnőt akarata ellenére tartják fogva a pszichiátrián.

Concerned fans of Britney Spears have gathered outside West Hollywood City Hall demanding to #FreeBritney. pic.twitter.com/XzQVJV9qfl

- Entertainment Tonight (@etnow) April 23, 2019

A Vanity Fair azt írja, a Britney Spears kiszabadítását forszírozó mozgalom online is tovább szerveződött, pláne azok után, hogy április közepén egy podcaston megjelent egy interjú valakivel, aki állítólag az énekesnő jogászcsapatának tagja volt. Ő azt állította, hogy Spearst az apja rakta be a pszichiátriára. Később fanatikusok még inkább meggyőzték magukat igazukról, amikor azt látták, hogy a Free Britney hashtagekkel ellátott bejegyzéseket az énekesnő anyja és húga is lájkolta.

Mindeközben a TMZ olyan információkat kapott, miszerint Spears azért került pszichiátriára, hogy beállítsák gyógyszereit, ugyanis amiket addig szedett, már nem hatottak. A lap akkor azt írta, hogy a gyógyszerek csökkent hatása miatt

Spears instabil volt és nem akart együttműködni az orvosokkal.

Ugyanebben a cikkben írta azt a TMZ, hogy Spears apjának egyébként még az énekesnő gyámjaként sem volt felhatalmazása arra, hogy pszichiátriára küldje őt, sőt, Jamie Spears azt érezte, van jobb megoldás is ennél, de az énekesnő mindenképpen be akart vonulni.

Május elején Spears és szülei a bíróságon jártak, ahol arról folyt a tárgyalás, hogy megszüntethető-e az énekesnő gyámsága, Britney Spearsnek ugyanis már több mint 11 éve - 2007-es összeomlása óta - hivatalosan az apja a gyámja, ami azt jelenti, hogy rengeteg dologban nem dönthet nélküle. A TMZ úgy tudja, a tárgyaláson Spears azt akarta elérni, hogy többé ne legyen gyámja, ebben pedig anyja, Lynne Spears támogatta őt, akivel csak nemrég békültek ki - Spears az elmúlt 15 évben nem beszélt anyjával. A bírói döntésről hivatalos hír nem érkezett, a tárgyalás az énekesnő egészségügyi állapota miatt zárt ajtók mögött zajlott. A TMZ azonban annyit kiderített, hogy a bíró szakértői vizsgálatot rendelt el Spears mentális állapotával kapcsolatban, vagyis felülvizsgálják, hogy szüksége van-e a továbbiakban gyámra.

Kiemelt kép: Instagram/Britney Spears - Fotó: Frances Iacuzzi


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!