Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke volt az M1 vendége hétfő reggel, ahol érdekes összefüggéssel indokolta az önkormányzati választások eredményét - szúrta ki a 444.

Szerinte a fővárosban a főpolgármester-választást a Budapesten élő külföldiek döntötték el.

A kampányfőnök levezetése szerint van 90 ezer európai polgár, aki Budapesten lakik, létesített lakcímet és elment szavazni, viszont nem igazán értik a nemzeti politizálást.

„Ők mondjuk kevésbé fogékonyak a nemzeti politizálására, részint nem magyarok, részint nem is értik” – mondja Kósa, aki szerint Karácsony Gergely és csapata külön kampányt is csinált rájuk. És ez a 90 ezer szavazat éppen a főpolgármester személyét döntötte el Kósa szerint, mert 50 ezer volt a különbség.

Azt nem fejtette ki, hogy ha ez ennyire tisztán látható, akkor a Fidesz vajon miért nem "csinált kampányt" a külföldiekre. Hogy Kósa honnan tudja, hogy az itt élő külföldiek valóban mind elmentek szavazni, és mind Karácsony Gergelyre szavaztak, szintén nem derült ki.

Kósa Lajos kiemelte:

"tarkabarka" az eredmény, a Fidesz győzött, csak "szolidabb arányban". Hozzátette, hogy országosan 1,8 millió ember szavazott a Fidesz-KDNP-re, az ellenzékre pedig 1,36 millió, a kormánypártoknak tehát "kényelmes" többsége van,

és ezzel az eredménnyel bármikor kiegyeznének egy országgyűlési választáson is.

A Karácsony Gergellyel történő együttműködésről azt mondta: kíváncsian várják a programját.

Ma reggel, 2019.10.14-i adás

null