Civilek aláírásgyűjtést indítottak annak érdekében, hogy az MSZP Jávor Benedeknek adja azt az egyetlen helyet, amelyet megszerzett az MSZP-Párbeszéd koalíció a hétvégi európai parlamenti választáson. Jávor a negyedik volt a pártszövetség listáján, de már lehetett tudni, hogy az első helyen levő Tóth Bertalan MSZP-elnök nem fogja felvenni a mandátumot, szóval valójában Jávor a harmadik volt a sorban, és lehetett arra számítani, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy az eddigi ciklusban a legaktívabb, a paksi atomerőmű projektjének titkosítása és az Elios-féle szabálytalanságok ellen is küzdő Jávor újra tagja lehessen az EP-nek. A vasárnapi szavazás azonban csalódást okozott a szocialista pártnak és a Párbeszéd Magyarországnak, csak egy képviselőt küldhetnek ki Stasbourgba, illetve Brüsszelbe.

Jávor nagyon el is volt kenődve vasárnap éjszaka:

Jávor: "Nem látom, hogy milyen politikai út van előttem"

Ezért most civilek próbálják arra rávenni a pártszövetséget, hogy vegyék előre Jávort. Az aláírásgyűjtéshez online is lehet csatlakozni. Ezt írják:

Sokan vagyunk, akik az MSZP-Párbeszéd listára Jávor Benedek bejuttatása miatt szavaztunk. Arra kérjük ezért a rekord alacsony választási eredményt elérő MSZP-t, hogy a globális klímakatasztrófa kellős közepén adja a megszerzett mandátumát a lista negyedik helyén álló Jávor Benedeknek, aki a zöld ügyek egyik leghitelesebb képviselője, és egyben az elmúlt 5 év legelismertebb, legkeményebben dolgozó magyar Európai Parlamenti képviselője.

Kiemelt kép: Fotó: Marjai János / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!