Szomorú tragédia történt a napokban a Békés megyei Magyarbánhegyesen. A település katolikus papja kizuhant a templomtoronyból és meghalt - írja a Blikk.

A lap információi szerint

az atya éppen a toronyórát igazította, amikor a végzetes baleset történt. Leszakadt alatta a megfáradt deszka, ezért zuhant le.

A helyiek azonnal a segítségére siettek, de már nem tudták megmenteni az életét.

hirdetés

Egy helyi asszony a lapnak azt mondta,

a pap sokat dolgozott azért, hogy a templom rendezett legyen. A harang már egy ideje össze-vissza szólt, ezért akarta megigazítani az órát, ami szintén rosszul működött.

A falu lakói nagyon szerették az atyát, halála beárnyékolta advent első vasárnapját, amikor érte égtek a meggyújtott gyertyák.

"Még mindig felfoghatatlan számunkra, ami történt, ráadásul pont az ünnepek előtt. Tiszteltük és szerettük, hiszen csak Istennek és a falunak élt. Mindenkihez volt egy kedves szava"

- mondta el egy helybéli asszony a lapnak.

„Plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Munkássága, lénye, közösségre ható ereje, vidámsága végtelenül hiányozni fog. Kérünk mindenkit, aki szerette és tisztelte Ákos plébános urat, mindannyiunk atyáját, tisztelje meg jelenlétével a szentmisét” – írták a falu önkormányzatának Facebook-oldalán.