Kitartanak a szülei amellett a kakucsi fiatalember mellett, aki 13 késszúrással kivégezte, majd valósággal kibelezte volt iskolatársát, a szintén kakucsi M. Vivient. Megtudtuk, hogy az életfogytiglanra ítélt fiatalember bizakodva várja a másodfokú tárgyalást. Egy hozzá közel álló ismerőse szerint abban bízik, hogy a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla jövő héten enyhít majd a büntetésén.

Egy kétfős zárkában van Vácon és bizakodva várja a jövő heti ítéletet. Nem balhézik a rácsok mögött és mindenkivel nagyon együttműködő. Azt mondták, abban bízik, hogy változtatnak majd a minősítésen és nem előre kitervelt emberölés miatt kell felelnie. Ebben az esetbe ugyanis jóval kevesebbel megúszhatja, mint huszonöt év

- magyarázta az ismerős.

K. Bálint már régóta vonzódott a későbbi áldozatához M. Vivienhez, de a párkapcsolatban lévő fiatal lány mindig visszautasította a közeledését. Abba azonban belement, hogy néha hazavigye a különóráiról.

Így történt aznap hajnalban is, amikor a lány egy népligeti diszkóban szórakozott a barátaival. A lány SMS-ben megkérte a fiút, hogy jöjjön el érte Pestre. A fiú autóba ült, de vitte magával a 9 centiméter hosszú vadásztőrét is. Az volt ugyanis a célja, hogy megvalósítsa azokat az iPad készülékére korábban feltöltött felvételeket, amelyeken fedetlen hasú nőket kínoznak és beleznek ki nagy pengehosszúságú késekkel.

Mikor a visszaúton a falu határában jártak, megállította a kocsiját, és több mint egy tucat szúrással megölte a lányt. Ezután avarral, ágakkal fedte el a holttestet, a kést pedig eldugta a garázs kéményébe egy lemez mögé. Elé pedig két szál rózsát helyezett.

K. Bálint az eljárás során háromszor is beismerte, hogy ő ölte meg M. Vivient, de később mindig visszavonta a vallomását, és tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz.

Ez már csak azért sem állta meg a helyét a bíróság előtt, mert 17 vérnyomot találtak a cipőjén és ruházatán. A gyilkosság után a fiú ráadásul maga mutatta meg a rendőröknek, hogy hova rejtette el a lány holttestét az erdőben. Akkor azt állította, hogy Vivien a kocsiban játszani kezdett a vadásztőrével, és véletlenül hasba szúrta magát. Ő pedig annyira elvesztette a fejét és bepánikolt a lány sikítozásától, hogy tizenháromszor visszaszúrt.

Egy későbbi vallomásában viszont már azt állította, hogy nem ő, hanem egy barátja vitte el a lányt kocsival, ezért pedig biofüvet kapott. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért vállalta magára a gyilkosságot, azt mondta, azért, mert a rendőrök azzal hitegették, hogy ha mindent bevall, akkor hazaengedik.

A fiatalembernek a nagyapja is megpróbált falazni. Azt állította, hogy unokája éjjel egytől fél háromig tehenet fejt, aztán pedig lefeküdt aludni. A fiú később viszont már ismét azt sejttette, hogy köze lehet a gyilkossághoz: "Félek, hogy én követtem el" - mondta.

Az elsőfokú bíróság életfogytiglanra ítélte a férfit. Súlyosító körülményként értékelté K. Bálint aljasságát és azt, hogy az egyetlen haverjára akarta kenni a bűncselekményt. A bíró elmondta, hogy semmilyen szégyenérzetet vagy megbánást nem tapasztalt a fiatalemberen a gyilkosság miatt. Mint mondta, nem képes őszinte emberi érzésekre. K. Bálint az ismerőse szerint egész jól fogadta, hogy az élete nagy részét börtönben fogja tölteni. Erről így beszélt.

Mivel még nincs jogerős ítélet az ügyében, ezért nem dolgozik. Sportbolond, ezért állandóan sportot néz a tévében odabent. Az édesanyja és édesapja is kitart mellette a bajban. Minden hónapban elmegy valamelyikük hozzá Vácra, hogy meglátogassa. Ilyenkor az anyukája, Ági néni mindig összekészít neki egy csomagot. Szerintem még mindig abban bíznak, hogy ártatlan a fiúk

Fotók: a szerző felvétele


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!