Amennyiben jógázol, vagy legalább rendszeresen csekkolod az Instagramodat, már garantáltan észrevetted, hogy egyre furcsább trendek ütik fel a fejüket kedvenc sportágadban. Ezek egy része szuper izgalmas - ott a Bikram jóga, amit 40 fokban gyakorolhatsz, vagy az Air jóga, amit hemmockon lógva próbálhatsz ki - azonban van pár igencsak furcsa, jóval megosztóbb irányzat is.


A legújabb a "goga", azaz a goat yoga, amikor a sportolni vágyók kecskéikkel közösen viszik véghez a nehezebbnél nehezebb gyakorlatokat. Az irányzatot Rachel Brathen és házikedvence, Penny fejlesztették ki, és már számos helyen bevezették az órarendbe.

A goga órán egyébként a szokásos mozdulatokat végzik el a résztvevők, annyi különbséggel, hogy kecskék rohangálnak a teremben, és olykor rámásznak a jógi hátára. A súlyuknak köszönhetően nehezebb az egyensúlyozás, és az izmok is keményebben dolgoznak, arról nem is beszélve, hogy milyen vidám hangulatban telik az óra.

Amennyiben kicsit tartasz a négylábúaktól, az óra első 15 percében lehetőséged nyílik megismerkedni velük, és közös játékkal, simogatással hangolódni a flow-ra. Nos, a PopSugar szerzője szerint mindenkinek ki kell próbálnia ezt egyszer, mi azonban azt javasoljuk, haladj apró lépésekben. Bőven elég, ha első körben a tacskóddal vagy a macskáddal próbálkozol, és csak később váltasz nagyobb testű állatokra.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!