A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványt tett a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírájához annak a negyvennégy éves férfinak a letartóztatására, aki 2019 őszétől többször bántalmazta a vele egy háztartásban élő feleségét - írja honlapjánn az ügyészség.

2020. február 7-én, este, a férfi az egyik közös, még fiatalkorú gyermekükkel együtt azzal az előre megbeszélt céllal, hogy megijesszék, otthonukban egy fotelbe nyomták a nőt, kezeit pedig gyorskötözővel megkötözték. Amikor az asszonynak sikerült a gyorskötözőt levágnia magáról, a gyanúsított nekitámadt, a földre szorította, és ismét megkísérelte megkötözni, ami ekkor sem sikerült.

Mivel az apa a fiát is bevonta a bűncselekmény elkövetésébe, a kapcsolati erőszak bűntette és a személyi szabadság megsértésének bűntette mellett kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja is terheli.

A házkutatás során a padláson a szigetelőanyag mögött elrejtve, plédbe csomagolva egy engedély nélkül tartott fegyvert és lőszereket is találtak a nyomozó hatóság tagjai, melyeket lefoglaltak.

A Szekszárdi Járásbíróság 2020. február 20-án egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

hirdetés


hirdetés