A Microsoft bejelentette legújabb billentyűzeteit, az Ergonomic Keyboard és Bluetooth Keyboard modelleket, amik nem csak új dizájnnal, de két új gombbal érkeznek. Az egyik újdonság a dedikált Office billentyű, ami a jobb Windows-gomb helyére kerül, innen az irodai programcsalád szoftvereit hívhatja elő a felhasználó egy mozdulattal.

Az Office-gombot különféle gyorsparancsokhoz lehet használni, az Office gomb W lenyomásával a Word szövegszerkesztő, míg az Office gomb X megnyomásával az Excel program indul el. Az Office billentyű mellé kerülő új, emojis gomb pedig a Windowsba épített emoji menüsort varázsolja elő, ám sajnos nem lehet hozzárendelni specifikus hangulatjelet, vagy átprogramozni.

Microsoft Bluetooth Keyboard. Forrás: Microsoft

Kérdéses, hogy a többi gyártónak elég szimpatikus lesz-e a Microsoft ötlete ahhoz, hogy ők is elkezdjék használni az új gombokat saját modelljeiken. A cég weboldalán már mindkét klaviatúra előrendelhető, október 15-én kezdik el szállítani őket a vásárlóknak. A Microsoft Ergonomic Keyboard 59,99 dollárért, míg a Microsoft Bluetooth Keyboard 49,99 dollárért vásárolható, a magyar elérhetőségről még nincsenek információk.

(Kiemelt kép: iStock)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!