A rendőröknek márciusban jutott tudomására, hogy egy bagi házban kábítószert termesztenek. Az áramszolgáltató jelezte, az ingatlanban a normál háztartási fogyasztás tízszeresét használják. Kiderítették, egy budapesti férfi járt rendszeresen a házhoz. A 42 éves B. Zoltánt október 22-én elfogták, átkutatták az ingatlant és a férfi autóját.


A bagi házban egy 157 tőből álló, profin felszerelt marihuána ültetvényt, 17 gramm fehér színű, por állagú anyagmaradványt és növényi magokat találtak. A férfi budapesti lakásán több mint 2 kiló fehér színű kábítószergyanús anyagmaradványt, csaknem 8 kiló zöld színű növényi anyagmaradványt, digitális mérlegeket, önzáró tasakokat, illetve 6,5 millió forintot foglaltak le. Az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag amfetamin, valamint marihuána, feketepiaci értékük körülbelül 26,5 millió forint.

A police.hu szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói B. Zoltánt jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A nyomozást szakértők bevonásával folytatják.

Kiemelt kép: police.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!