Egy rendőrzászlósnak köszönhetően menekült meg egy idős nő és a segítségére siető férfi április 14-én, vasárnap este a Békés megyei Körösladányban.

A Police.hu azt írja, hogy késő este gyulladt ki a ház.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei perceken belül megérkeztek a házhoz, ahol látták, hogy lángol a tető és füst árad ki az épületből.

Az egyik ablaknál kívül állt egy férfi, belül pedig egy férfi és egy nő: a bent lévő férfi próbálta az ablakon át kimenekíteni az idős nőt, de nem tudta kisegíteni.

Ezért az egyik rendőr benyomta a ház bejárati ajtaját, majd a sűrű füstben a fal mellett tapogatózott, úgy kereste meg a bajban lévőket, majd a 86 éves asszonyt a karjaiba vette, és úgy vitte ki az épületből.

A férfi követte a rendőrt, így önerejéből ki tudott jönni a házból.

A mentők megérkezéséig a rendőrök az idős nőt és a férfit a szolgálati autójukba ültették és betakarták.

Az idős asszonyt a mentők megvizsgálták, orvosi ellátásra nem volt szüksége, ezért a rendőrök átadták a lányának. A 39 éves férfi, aki azért ment be a házba, hogy segítsen az idős asszonynak, a belélegzett füsttől rosszul lett, őt a mentők kórházba vitték. A rendőr nem sérült meg.

A tűz valószínűleg elektromos zárlat miatt keletkezett, az oltás közben a tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A ház szinte teljesen kiégett, lakhatatlanná vált.