A kontinenstől 200 kilométerre fekvő Karácsony-szigetet alakítaná karanténhelyszínné Auasztrália. A karanténszigeten a Kínából kimenekített személyeket tartanák megfigyelés alatt - írta meg a BBC.


Kínában kedd estére 132-re nőtt a tüdőgyulladást okozó koronavírus miatt elhunytak száma. Mindez azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt újabb 25 beteg halt meg. A bizonyítottan a kórokozó által fertőzöttek száma 1459-cel 5974-re emelkedett, a gyanús eseteké megközelíti a 10 ezret.

Kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy nem tud a koronavírussal fertőzött magyar állampolgárról. A miniszter elmondta, nyolc magyar állampolgár tartózkodik a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban (hatan a tartomány székhelyén, Vuhanban vannak, ketten más városban), közülük heten kívánják elhagyni a térséget.

Ők egy evakuációs akcióban, légi úton tudják majd elhagyni a területet; az uniós tagországok között szoros koordináció működik, a franciák, németek, portugálok szervezik állampolgáraik kimentését, légi úton. Magyarország mindhárom országgal felvette a kapcsolatot, hogy a Kínát elhagyni akaró hét magyar kiutaztatását meg lehessen szervezni. A franciák szóban ígéretet tettek arra, hogy ha a szükséges engedélyeket megkapják a kínaiaktól, akkor segítenek a magyar állampolgárok kijuttatásában.

Kiemelt kép: Karácsony-sziget, iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!