A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék bírói tanácsa jogerős végzésével mellőzte Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátását. Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője azt mondta, hogy a törvényszék osztotta az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának álláspontját, hogy a büntetés céljai további szabadságelvonás nélkül nem érhetők el.


A büntetés-végrehajtási törvény előírásainak megfelelően a bíróság 2021-ben újra megvizsgálja a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. A fogvatartottat a Legfelsőbb Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt sújtotta életfogytig tartó szabadságvesztéssel.

Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el a bíróság 1995-ben. A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család négy tagjának meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a bíróság nem találta bizonyíthatónak a bűnösségét. Szerbiában a bíróság a férfit távollétében - a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt - halálbüntetéssel sújtotta, amelyet a büntetési nem eltörlése után negyven év szabadságvesztésre változtattak át.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!