Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat azzal a két fiatalkorúval szemben, akik lehúzták egy ismerősüket Dormándon. Az ügy III. rendű vádlottja az az idősebb nő, aki a cselekmény során használt drogot eladta nekik.


Karácsony előtt néhány nappal a II. rendű vádlott, egy 17 éves lány a faluba hívta miskolci ismerősét azzal, hogy szeretne együtt szórakozni vele. A fiatalember megérkezését követően csatlakozott hozzájuk a 15 éves I. rendű vádlott is, így a délutáni órákban hármasban mentek el a településen lévő dohányboltba, ahol két liter bort vásároltak. Ezután a III. rendű vádlotthoz vezetett az útjuk, tőle három csomag, új pszichoaktív anyagnak minősülő, kábító hatású szert vettek.

Az alkohollal és a droggal felszerelkezve a fiatalok a lány nagymamájának lakatlan házába mentek, ahol italoztak, és felszippantották a drogot. Amikor vendéglátói látták, hogy a sértett az alkoholtól és a bódító hatású anyagtól elkábult, a fiú felszólította, hogy adja át nekik az értékeit, mivel erre nem volt hajlandó ököllel megütötte, és megfenyegette, hogy megöli.

Ezalatt a lány rugdosta a földön magatehetetlenül fekvő embert, akitől elvették a mobiltelefonját, valamint 2.000 Ft készpénzét. A férfi a bántalmazás következtében agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett. Amikor kicsit jobban lett, az I. rendű vádlott kikísérte őt a buszmegállóba, és még pénzt is adott neki, hogy haza tudjon menni. A mobiltelefont és elrabolt készpénzének nagyobb részét azonban később sem adták vissza.

A járási ügyészség a két fiatalkorút rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, míg a nekik kábító hatású anyagot eladó III. rendű vádlottat csekély mennyiségű, átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja.

Az ügyészség mindkét, a cselekmény óta letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság rendeljen el velük szemben részleges vagyonelkobzást. Az ügy III. rendű vádlottjával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!