Régen az iskolákban bizony még voltak olyan tanórák, ahol az etikett szabályira tanították meg a nebulókat. Sajnálatos módon, ma már ilyenre nincs példa, ezért szépen lassan eltűnik a tisztelet, a szeretet és a megértés az emberekből. Pedig vannak dolgok, amiket jó lenne megtanulni és fejben tartani, ha nem akarjuk magunkat kellemetlenül érezni bizonyos helyzetekben. A mai cikkünk azzal a céllal jött létre, hogy elmondjuk nektek a legalapvetőbb etikett szabályokat, amik a hasznotokra válhatnak életetek során.

1, Sokan nem tudják, de ha valaki meghív téged egy vacsorára, akkor az a fél fizeti az este költségeit, aki meghívott. Ha viszont azt mondja neked, hogy „menjünk el vacsorázni”, akkor mindenki saját maga egyenlíti ki a számláját. Abban az esetben nem kell fizetned, ha a férfi felajánlja, hogy kiegyenlíti a részed.

2, Semmilyen körülmények között ne tedd az asztalra a mobilodat egy esemény vagy randi alkalmával, ugyanis a partnered azt hiheti, hogy unatkozol és legszívesebben már elmennél haza.

3, Illetlenségnek számít, ha elhívsz valakit randira, de nem tudod vele tölteni az egész estét, csupáncsak néhány órácskát. Amennyiben nem tudod megszervezni ennek megfelelően a találkozót, ne kérj randevút.

4, Mindig segítsd le egy hölgy kabátját, ha bementek valahova, és mindig add rá, mikor távoztok. Viszont arra figyelj, hogy a táskájához ne nyúlj mert az illetlenség.

Low angle view of a mid adult couple standing

5, Ha nyilvános helyen sétálsz egy barátoddal és összefuttok az egyik ismerősével még abban az esetben is illik neki köszönnöd, ha nem ismered.

6, Nem célszerű hosszas telefonhívásokat folytatni egy adott illetővel. Ha mindenképpen szeretnétek beszélgetni, akkor azt tegyétek szemtől-szembe.

7, Nagyon sokat elárulhat rólunk, hogy milyen állapotban vannak a cipőink. Nem sok jót sejtet, ha el van hanyagolva és emellett még piszkos is. Erre illik odafigyelni.

8, Amennyiben valaki felbosszantott, ne emeld fel a hangod és kezdj bele felesleges veszekedésekbe, hanem mosolyogva fordulj sarkon és hagyd hátra az illetőt.

9, A katonákon kívül minden férfinek a hölgy bal oldalán kell közlekednie.

10, A sofőrként dolgozó személyeknek körültekintőnek kell lenniük és figyelembe kell venniük a járókelőket, hogy még véletlenül se fröcsköljék le őket az esős napokon.

11, Vannak témák amikről nem illik nyilvános helyen beszélgetni, ilyen például a családi veszekedés, vallás, pénz, életkor, szerelmi ügyek és az egészségügyi problémák.

12, Ha fel kell állítanunk az embereket ahhoz, hogy a színházban, vagy a moziban el tudjuk foglalni a helyünket, akkor minden körülmények között a férfinek kell előre menni és illedelmesen megkérni a többi nézőt, hogy álljanak fel.

13, Az erősebbik nem képviselőinek engedély nélkül nem szabad fizikai kontaktot létesítenie egy hölggyel, kivéve akkor, ha ki szeretné segíteni a kocsiból vagy át szeretné kísérni az úttesten.

14, Illetlenség azzal megszólítani valakit, hogy „Hé, te ott!” Ebben az esetben nem kötelező válaszolnod annak a félnek, aki ilyen modortalan volt.

15, Ha lehetséges ne fújjuk tele az egész testünket parfümmel. Ha úgy érezzük mindenképpen szükség van rá, akkor csak minimális mennyiséget pumpáljunk magunkra.

16, Az erősebbik nemnek minden körülmények között tiszteletet kell tanúsítania a hölgyekkel szemben.

17, Csak abban az esetben gyújthat rá egy férfi, ha a társaságában lévő hölgytől erre engedélyt kért.

18, Mindegy milyen titulusban dolgozol, ha belépsz valahova akkor is neked kell elsőként köszönnöd.

19, Nem illik a szülőknek beleolvasniuk a gyermekük online levelezésébe, kivéve akkor, ha erre nagyon nyomos indokuk van. A magánélet betartása minden korosztály számára magától értendőnek kellene lennie.

20, Az imént említett pont a párkapcsolati személyekre is egyaránt vonatkozik. Illetlenség a párunk pénztárcájában, telefonjában vagy táskájában matatni.

21, Az aktuális trend nem minden embernek áll jól ezért nem célszerű követni. Sokkal jobb, ha saját, egyedi stílusa van egy embernek és olyan ruhái, amik a tökéletlenségeket elrejtik, az előnyöket pedig kihangsúlyozzák.

Az evőeszköz elrendezésének jelentése étkezés után:

22, Illetlenségnek számít nyilvános helyen harsányan és hangosan nevetni.

23, Szintén illetlenségnek számít más emberekre mutogatni és bámulni nyilvános helyen.

24, Mindig mondjunk köszönetet másoknak, még akkor is, ha ők a rokonaink. Mindenki megérdemli a tiszteletet és ez egy nagyon jó módszer, amivel kimutathatjuk.

Forrás


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!


SZÓLJ HOZZÁ