Louanne Ward ausztrál randiszakértő szerint vannak olyan vészjelzések, amelyeket bárki kiszúrhat, ha jól figyel. Persze a legjobb eszköz erre is a megérzés, az ösztön, de ha ismerjük ezeket a „piros zászlókat”, könnyebb a dolgunk – idézte őt a Daily Mail .


Ilyen gyanús válasz lehet például a „nem vagyok egészen biztos”, „talán”, „valamikor”. Ha megkérdezünk valakit, hogy „Hogy alakul a napod, akarsz-e találkozni?”, íme egy tipikus hazug válasz: „Nagyon sűrű napom van, nem tudom, mikor végzek, valószínűleg korán lefekszem.”.

Gyakori módszer az, hogy hirtelen témát váltanak, mintegy elterelő hadmozdulatként. Louanne szerint erre van szükségük, mert elég nehéz megfejelni egy hazugságot egy másikkal.

Gyanakodhatunk akkor is, ha valaki egy rövid, egyértelmű kérdésre csak hosszú idő múlva válaszol, bár előfordulhat, hogy a késlekedés oka, hogy valóban nem ért rá. Aki pedig hirtelen kiszáll a beszélgetésből egy kérdés feltevése után, arra számít, hogy amikor legközelebb folytatják, ezt a kérdést nem teszik neki fel újra.

Óvakodjunk az olyan embertől, aki ily módon próbál hízelegni nekünk: „Nem tudom, mikor végzek. Utolsó kliensem igazi szószátyár, pedig szívesebben tölteném veled a napomat, mert Te mindig boldoggá teszel” – figyelmeztet Louanne.

És nem feltétlenül mond igazat az, aki hosszasan taglalja egy történetnek egyáltalán nem lényeges részleteit.

Különösen, ha ezt egy rövid kérdésre kapjuk válaszként. Ilyenkor a bő lére eresztett sztorival hazugságot próbálhatnak leplezni.

És végül, nem árt a körmére nézni annak, aki látszólag minden ok nélkül védekező pozícióba vonul, vagy ilyen kifejezéseket használ: „hogy őszinte legyek veled”, „ha tudnád”, „csak azt akarom mondani” – ezek mind olyan mellékutak, amelyek ritkán vezetnek vissza az egyenes útra – inti követőit Louanne Ward.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!