Gyors döntésre hiába számított Bige László, a bíróság még csak a napokban kezdett el foglalkozni a műtrágyakirály szolnoki gyárának leállítása ügyével - derül ki a Debreceni Törvényszék közleményéből. Július 9. előtt nem lesz döntés az azonnali jogvédelemről, még kevésbé arról, hogy jogszerű/indokolt volt-e a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozata, amellyel azonnali hatállyal megtiltotta a Bige Holding Kft. szolnoki (mint felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó) üzemben veszélyes tevékenység folytatását.

Mint Bige László, Magyarország ötödik legvagyonosabb vállalkozója bejelentette, minden jogi eszközt bevet az ügyben, amiről úgy nyilatkozott, hogy bosszúhadjárat folyik ellene, oligarchikus maffiatámadásról beszélt.

Szolnok, 2012. november 15. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Védelmi Kirendeltségének katasztrófavédelmi szakemberei egy gyakorlaton Szolnokon, a Bige Holding területén 2012. november 15-én. A Bige Holding területén található az ország egyetlen kénsavgyára. A kormánytámogatással majd épülõ kínai citromsavgyár a Bige Holding közelében fog megépülni és a Bige Holding szállítja a kénsavat a citromsavgyártáshoz. MTI Fotó: Mészáros János

Bige: Ez oligarchikus maffiatámadás

Még tíz napig nem zár be a szolnoki üzem, mert a milliárdos bírósághoz fordult.

Mint a debreceni törvényszék közleményéből kiderül, a Bige Holding Kft. a döntéssel szemben kereseti kérelmet terjesztett elő, és ezt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz elektronikus úton június 12-én juttatta el.

A katasztrófavédelem a Bige Holding kérelmét a hatósági eljárás iratanyaga kíséretében 12 nappal később, június 24-én továbbította a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz.

A Bige Holding a veszélyes tevékenység folytatását azonnali hatállyal megtiltó határozatot több okból jogsértőnek találja és ezért

  • elsődlegesen annak megsemmisítését kezdeményezte,
  • azonnali jogvédelmet,
  • továbbá a határozat végrehajtásának halasztó hatálya elrendelését kérte.

A közlemény szerint a bíróság az ügyben 3 hivatásos bíróból álló tanácsban jár el. Az azonnali jogvédelem iránti kérelemről a bíróságnak a keresetlevél beérkeztétől számított 15 napon belül kell dönteni. A határidő azonban, mint megtudtuk, a kérelem bíróságra történő beérkezésétől, azaz 24-étől számítandó. Az azonnali jogvédelem iránti kérelmet elbíráló döntés független a határozat jogszerűsége értékelésétől, a kereseti kérelem megalapozottságáról az ügy érdemében a bíróság a tárgyalás eredményétől függően dönt.

Kiemelt kép: Balázs Attila / MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!