A People magazin írta meg a hírt, miszerint egy pennsylvaniai férfit letartóztattak egy nyolcesztendős fiú meggyilkolásáért. A gyermek a férfi barátnőjének fia volt.

"Halj meg" - ezt a mondatot hallották a jelenlévő szemtanúk egy rendőrségi forrás szerint. A Pennsylvania Állami Rendőrség tisztje, Jim Long elárulta a lapnak, hogy a gyilkosság hétfőn este fél tizenegykor történt. A gyanúsított, a 43 esztendős Keith Burley épp egy autóban ült, ahol rajta kívül a 36 éves barátnője és a nő két gyermeke utazott. Az egyik gyermek 7 éves, a másik a 8 éves áldozat, Mark Mason volt.

Troop D PIO on Twitter

Keith BURLEY is being sought for a murder of a juvenile in Lawrence County. He is considered armed and dangerous. Any info of his whereabouts should be reported to PSP-New Castle. 724-598-2211.

"Az anya vezette az autót - mondta a rendőrtiszt -, amikor vitába keveredtek, ami aztán fizikai erőszakba torkollt. Miután a nő kiszállt a New Castle-i tűzoltóság előtt, hogy segítséget kérjen, a férfi átült a volánhoz és elhajtott a nő házához."

A házban két másik gyerek tartózkodott: egy 8 és egy 15 éves, akik videojátékoztak az emeleten. Amikor meghallották, hogy Burley megérkezett a két másik fiúval és lementek hozzájuk. Burley állítólag egy fegyvert szorongatott és arra utasította a fiúkat, hogy találjanak meg egy magazint, amihez a fegyverbe illő töltények voltak csomagolva, olvasható a rendőrség közleményében.

Amikor a két másik fiú visszatért a hálószobából, meglátták, hogy a férfi Masont veri. Közelebb léptek és állításuk szerint szemtanúi voltak, amint a férfi leszúrja a kisfiút egy rózsaszín, terepmintás késsel.

A gyerekek a rendőr szerint ekkor kimenekültek a házból, és a szomszédtól telefonáltak a rendőrségnek. A fiút a kiérkező rendőrök holtan találták. Addigra már a gyanúsított is elmenekült, a rendőrség azonban kedden rátalált Ohioban. Mint kiderült, Burley feltételesen volt szabadlábon, miután márciusban letöltötte börtönbüntetését szintén gyilkosságért és rablásért, melyet 1999-ben követett el, engedély nélkül tartott fegyverrel.

"Nagyon megrázó - mondta a KDKA televíziónak egy szomszéd - Nem tudom elhinni. Hogyan képes bárki arra, hogy leszúrjon egy kisgyereket?"