Az előkészítő üléssel megkezdődött a Szombathelyi Törvényszéken annak a férfinak a pere, aki megverte, majd többször is nyakon szúrta a volt barátnőjét 2017 decemberében. A férfi tagadta a bűnösségét, így a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.


A nő 2017 tavaszán szakított a párjával. A férfi nem nyugodott bele a szakításba és rendszeresen telefonhívásokkal és facebook-üzenetekkel bombázta volt barátnőjét. Több e-mailben is azzal fenyegette, hogy meg fogja ölni.

A férfi az általa korábban készített fényképek felhasználásával regisztrált különböző partnerkereső oldalakra, ahol a nő nevén kívül személyes adatait is megadva, szexuális tárgyú felhívást tett közzé. A nő megelégelte az ámokfutást és zaklatás miatt feljelentette a volt párját. Szombathelyi Járásbíróság elrendelte a férfi távoltartását a nőtől, a nő lakóhelyétől, és az általa látogatott oktatási intézménytől.

A férfi 2017 decemberében a nő lakóhelyére utazott, majd elrejtőzött a lakóhelye közelében lévő bokros területen. Magához vett egy nagyjából 50-60 centiméter hosszúságú fa husángot, majd a járdán mellette elhaladó nőt majd fejbe vágta, és közben azt mondta neki, hogy "halj meg". A nő az ütésektől a földre került, és segítségért kiabált.

Az elkövető a földön lévő nőt még 3-4 alkalommal megütötte, majd ráült, és a kabátzsebéből elővett késsel több ízben megszúrta az arcának bal oldalát, majd a nyakát. A szerencsétlenül járt nő miután kiszabadult a férfi alól, menekülni kezdett egy közeli ház felé, ahol embereket látott. Végül tőlük kért segítséget. A brutális férfit vasúti sínek mellett fogták el a rendőrök,

A férfi tagadta a bűnösségét, így a bíróság az ügyet tárgyalásra tűzte, és tárgyalást is tartott. Ezen az elkövető mellett a nőt, valamint az igazságügyi orvosszakértő meghallgatására került sor.

A férfi további tanúk meghallgatását indítványozta, ezért a bíróság a tárgyalást a bizonyítás kiegészítése érdekébe elnapolta. A következő tárgyalás május 22-én lesz a Szombathelyi Törvényszéken.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!