Elég drámaira sikerült a 2019-es Tour de France 19., hegyi szakasza, amit a Saint-Jean-de-Maurienne és Tignes közötti 126,5 kilométeres távon rendeztek. Egan Bernal nyert, így átvette a vezetést az összetettben, fél perc körül lesz az előnye Julian Alaphilippe előtt.


Az etap során sérülése miatt feladni kényszerült a versenyt az akkor ötödik helyen álló Thibaut Pinot. A 29 éves francia az utolsó kilométereit már sírva tekerte le.

???? It's over for Thibaut Pinot who suffers too much. Extremely sad.

???? C'est fini pour @ThibautPinot qui souffre trop pour continuer. Un moment très difficile pour lui et son équipe.#TDF2019 pic.twitter.com/qr7Bab0iPk

- Tour de France™ (@LeTour) July 26, 2019

Közben az élen a 22 éves kolumbia Bernal óriásit ment, ezen a szakaszon bő két percet adott a francia Alaphilippének, így átvette a vezetést az összetettben. 35,5 kilométer volt vissza, amikor a szervezők úgy döntöttek, leintik az etapot, mivel a hegyről lefele menet havas-jeges volt az út. A l'Iseran hegyen mért időket veszik elvileg számításba, azaz Bernal előnye valamivel több, mint fél perc körül lehet.

A szombati utolsó, érdemi szakasz sem lesz egyszerű, 130 kilométerni hegymenet vár Albertville és Val Thorens között a mezőnyre.

A nyitóképen Thibaut Pinot látható. Fotó: Marco Bertorello / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!