Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az emberek még ma sem ismernék a mazsolát, ha időszámításunk előtt 2000 évvel ne találtak volna a szőlőtőkén megaszalódott fürtöket. Véletlenen múlt az egész, ám ez lett minden idők egyik legfontosabb felfedezése az élelmiszerek terén!

Vitaminok, rostok és ásványi anyagok sokasága rejlik ebben a kinézetre amúgy nem valami nagy szám gyümölcsben, az orvosok és táplálkozási szakértők pedig nagy előszeretettel ajánlják a fogyasztását a pácienseiknek. Kiderült, a mazsolát sokkal hatékonyabbá tehetjük, ha éjjelre vízbe áztatjuk. A víz ugyanis kioldja a gyümölcsből a tápértékeket, és éhgyomorra elkortyolva rengeteg jóhoz juttatja hozzá a szervezetet.

1. A máj és a bélrendszer könnyen megtisztul a toxinoktól

Az Indiában népszerű Ájurvéda követői például évtizedek óta alkalmazzák a mazsola-vízzel történő méregtelenítést. A mazsola ugyanis tele van antioxidánsokkal és növényi rostokkal, magát a bogyót is elfogyasztva pedig fantasztikus tisztító hatása van.

Az antioxidánsok segítik a májat a természetes méregtelenítésben, a rostok pedig a bélfalakról takarítják le a salakot. Éhgyomorra fogyasztva, a hatás még gyorsabb lesz, csak ne felejtsd el meginni majd a vizet is, amibe a mazsolát beáztattad!

2. Energia-tartalékaid feltelnek, és mintha sosem merülnének le!

A kutatók és sport-szakértők egy véleményen vannak azzal kapcsolatban, hogy a mazsola a legjobb energiaszelet. Magas rost- és mikrotápanyag-tartalmának köszönhetően természetes úton aktiválja az energia-tartalékaidat, ráadásul nincs benne hozzáadott cukor vagy mű ízfokozó, ami károsítaná a szervezetet. A reggel elfogyasztott mazsolás víz egész napra ellát energiával, és remek társ az edzések előtt.

3. A rossz koleszterin szintje csökken, és normalizálódik a vérnyomás

Kutatások bizonyítják, hogy a mazsolában rejlő rost, kálium, antioxidáns és fitotápanyag mennyiségének köszönhetően, akik rendszeresen fogyasztják e aszalt gyümölcsöt, alacsonyabb a vérnyomásuk. Mi több, a mazsola a rossz koleszterin (LDL) szintjére is jó hatással van, így hozzájárul a szív-érrendszeri betegségek elkerüléséhez is.

Mazsolás víz, hogyan?

Többféle módja is van annak, hogy mazsolás vizet készíts, és az alábbi videó is segítséget nyújthat. Ám nem szabad megfeledkezned arról, hogy ez a trükk mindössze étrendkiegészítésnek számít, és nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, egészséges életmódot. Mint ahogyan a gyógyszeres kezelést sem pótolja. Ezért ha konkrét szervi panaszod van, ne habozz mielőbb orvoshoz fordulni!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!