Szélsőséges vegán aktivisták akcióztak egy melbourne-i kertvárosban pénteken, írja a Daily Mail Australia (kattintás után képek is vannak). A tettesek egy Woolworth áruházban ragasztgattak össze néhány csomag szeletelt Primo csirkesonkát és tejterméket egy matricával, melyen a következő szöveg állt:


Figyelem! Ez a csomag egy halott testét tartalmazza, aki élni akart.

Az akcióról természetesen kellő mennyiségű közösségimédia-poszt született, nemigen járulva hozzá a vegánok már eleve sem túl nagy népszerűségéhez, volt, aki a vallási extremistákhoz hasonlította a tetteseket.

Az akcióhoz használ matricákat az Etsyről lehet megrendelni, egy 300 darabos csomag kicsivel több mint 10 ezer forintba kerül, és a termék értékelései között több nem igazán a termékről, inkább az elvről szól:

Vegán hatalom!

- írta az egyik felhasználó.

Alig várom, hogy matricaktivistáskodhassak kicsit!

- így egy másik. Sok hasonló matrica kapható ugyanott, van olyan, amelyeket a stoptáblákra lehet ragasztani, hogy azt a szöveget adják ki, hogy "stop eating animals", azaz "ne egyél többé állatokat", és olyan is van, ami azt firtatja: "nincs még itt az ideje, hogy abbahagyd az anyatejivást?", amit a tejtermékekre szántak az alkotók.

A Daily Mail Australia megkereste a Woolworthst, de egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre. Az áruház nem először vált a vegán aktivisták célpontjává: 2016-ban egy csapat keményvonalas vagán aktivistát kidobtak az áruházból, miután elkapták őket, amikor tehenek leöléséről szóló matricákat ragasztgattak az áruházban, majd a vandalizmus abbahagyását kérő üzletvezetőt sértegették.

Kiemelt kép: Etsy


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!