Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A puliszka eredendően egy észak-olaszországi élelmiszer, és noha tipikusan vidéki ételnek tekintik, a városi környezetben is nagyra értékelik.

Ezen túlmenően a puliszka nagyon könnyen elkészíthető, és sok más étellel kombinálható.

A puliszka kukoricalisztből vagy darából készül, amelyek mindegyike számos előnnyel jár a szervezet számára. Ezenkívül, a puliszka gluténmentes, így fogyaszthatják azokat, akik glutén intoleranciában szenvednek.

A puliszka összetétele és előnyei a szervezetre nézve:

A puliszka ásványi anyagokban, vitaminokban és tápanyagokban gazdag, amelyekre a testnek szüksége van a normál működéshez.

Ezt már olvastad? Erdélyben puliszkának hívják! Hogyan készítsük el?

Gazdag egészséges zsírokban, elősegítve a belek megfelelő működését. Mivel javítja az emésztést, a puliszka még a súlycsökkentő diétában is alkalmazható.

A kukorica a fő oka annak, hogy a belőle készült puliszkát olyan egészségesnek tekintik. A rizshez és a búzához hasonlóan a kukorica is képes biztosítani a test számára a szükséges energiát.

A kukorica olyan tápanyagokban gazdag, mint például folát, B6-vitamin, C-vitamin és E-vitamin, tiamin, riboflavin és niacin. Ezen felül a kukorica magas foszfor-, magnézium-, cink-, kálium-, réz-, szelén- és mangánkoncentrációval rendelkezik.

A puliszka nem tartalmaz sok kalóriát, ezért fogyasztása ajánlott egyes diétákban, sőt csecsemők és kisgyermekek számára is.

Ezt már olvastad? 5 dolog, amit biztosan nem tudtál a csirkezúzáról!

A gyermekek imádják a puliszkát, különösen, ha joghurttal vagy zöldségekkel kombinálják, és segít nekik az erős immunitás megtartásában.

Egy amerikai tanulmány szerint, a puliszka másik előnye, hogy csökkenti a vastagbélrák és az aranyér kialakulásának kockázatát.

A puliszka antioxidáns hatást fejt ki a szervezetre, a benne található egészséges zsírok, rostok és szénhidrát révén csökkenti a rossz koleszterin szintjét. A puliszka fogyasztása pozitív hatással van a szívre és a vérkeringésre egyaránt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!