Pénteken délnyugat felől megnövekszik, vastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A Dunától keletre délelőtt még több órás napsütésre számíthatunk. Itt csapadék csak a délután második felétől lehet, Szabolcsban és a Zemplénben pedig nem valószínű. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a középső országrészben erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a Dunántúlon 13 és 20, másutt 21 és 24 fok között alakul. Késő estére a Dunántúlon 6 és 10, keleten 10, 18 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése.

Szombaton elsősorban a Dunától keletre kell még esőre, záporokra, helyenként akár zivatarra készülni, nyugaton viszont már hosszabb időre kisüthet a nap. A délies szél még többfelé lehet élénk, néhol erős. A hőmérséklet visszaesik, délután 12-19 fokra van kilátás.

Vasárnap sok lesz felettünk a felhő, kisebb zápor csak néhol délen valószínű. Melegszik az idő, ismét 20 fok körül alakulnak a maximumok. A délkeleti szelet a Dél-Alföldön kísérhetik élénk, néhol erős széllökések - írja az Időkép előrejelzése.