Nyilván sokan vannak, akiknek maximum csak dereng a Fanning vezetéknév, nekik is leginkább azért, mert Dakota Fanning ugrik be róla, az a cuki szőke kislány, aki rengeteg filmben játszott a 2000-es években. Na az ő húga Elle Fanning, aki 21 éves, vagyis 1998-ban született. Mármint abban az évben, amikor a Titanic 11 Oscart nyert, amikor elindult a Szex és New York és amikor mindenki All Saints-et hallgatott.

Fanning 21 évesen lett a Cannes-i filmfesztivál zsűritagja, ilyen fiatalon pedig soha senki nem ülhetett le arra a székre, ahol azt kell eldönteni, melyik alkotás kapjon Arany Pálmát, vagy hogy Antonio Banderas tényleg jó volt-e Almodóvar filmjében. Most pedig mindenki szépen gondolja végig, hogy mit csinált 21 éves korában.

via GIPHY

A Cannes-i filmfesztivál nemzetközi zsűrijének tagjait mindig úgy állítják össze, hogy azok különböző művészeti ágakat és nemzeteket képviseljenek - így talán már nem is annyira meglepő Fanning jelenléte. Azok után pláne nem, hogy tavaly ott volt a zsűriben Kristen Stewart, előtte pedig Will Smith. (2016-ban egyébként Nemes Jeles László is a nemzetközi zsűri tagja volt.) Itt most talán tényleg inkább az életkor, nem pedig a személy volt váratlan, mert 21 évesen egy ilyen feladat nem tűnik túl egyszerűnek. Fanning a Page Six szerint mindezt így összegezte a záró ceremónia után:

Nem tudtam, milyen hatással lesz rám ez az élmény. Szerintem másképp nézem a filmeket. Rengeteget tanultam és soha nem felejtem el ezt a tíz napot. Nem akarom, hogy vége legyen.

Fanning persze már hozzászokhatott a szerepléshez és van némi rutinja, hisz már akkor szerepelt filmekben, amikor még beszélni sem tudott. Egyik első szerepét a 2001-es Nevem Samben kapta, ahol nővére karakterének fiatalabb kiadását játszotta el. Később rengeteg sorozatban kapott szerepet, az áttörést aztán J. J. Abrams Super 8 című filmjével érte el 2011-ben, de igazán talán akkor ismerték meg a nevét, amikor Angelina Jolie mellett a 2014-es Demónában ő lehetett Csipkerózsika. Aztán váltott a független filmekre, nemrég pedig Sofia Coppola Csábítás című filmjében szerepelt Nicole Kidman, Kirsten Dunst és Colin Farrell mellett. De még mindezek ellenére is viszonylag meglepő, hogy Cannes-ban ott ült a zsűriben. Igaz, a zsűri elnöke, Alejandro Inarritu erről inkább azt mondta,

Fanning fiatalsága és jelenléte a zsűriben igazi ajándék volt.

A zsűrizés részébe mi mondjuk nem látunk bele, abba viszont annál inkább, hogy Fanning mit művelt a vörös szőnyegen. Az ott nyújtott teljesítménye - na meg stylistja teljesítménye - miatt pedig megérdemli, hogy mindenki leboruljon előtte. Ez a 21 éves lány a filmfesztivál minden napján más és más nőnek öltözött, a vörös szőnyegből divatbemutatót csinált, erről pedig olyan képek születtek, hogy azok közül legalább egynek a világ minden nappalijában ott lenne a helye a falon.

De komolyan, ki ne akasztaná ki ezt a falára?

Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Fanning egyik nap még egy Valentino-ruhában tavasztündérkedett.

Fotó: Foc Kan/FilmMagic

Pár nappal később pedig már olyan volt, mint Grace Kelly.

Fotó: Tony Barson/FilmMagic

Volt olyan nap, amikor önmagának öltözött.

Fotó: George Pimentel/WireImage

Aztán azt is megmutatta, milyen amikor a végzet asszonyát játssza talpig Gucciban és olyan színű rúzsban, mint a szőnyeg.

Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images

A filmfesztivált a színésznő végül tündérmesének öltözve zárta, olyan sminkkel, amivel maximum 16-nak nézett ki, ráerősítve ezzel a csodálkozásra, hogy ott ült döntéshozóként rengeteg nála idősebb és tapasztaltabb rendező és producer közt.

Fotó: Daniele Venturelli/WireImage

Szóval igen, ez az öt nő itt valójában egyetlen egy 21 éves lány, aki zsűrizhetett az egyik legfontosabb filmes fesztiválon.

Fotó: Getty Images

Térdre!

Kiemelt kép: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!