Többször foglalkoztunk már Zion Williamsonnal, aki rárúgta az ajtót az észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságra. A 18 éves erőcsatár kíméletlen zsákolásai már évek óta ámulatba ejtik a világ kosárdrukkereit.

Williamson ugyanis elképesztő paraméterekkel rendelkezik és ennek megfelelően elképesztő teljesítményre képes.

Egy kis Williams-show:

A játékos 201 centiméteres magassága mellé 208 centis karfesztávolság és 129 kilogrammos testsúly párosul, ez azonban nem látszik meg a mozgásán. 104 centi a súlypontemelkedésével robbanásszerűen képes támadni a palánkot. Mellette távolról is pazar, triplázni is tud, ami még lehetetlenebbé teszi a védekezést ellene.

Egy 18 éves amerikai kosaras fotóját csodálja a sportvilág

Zion Williamson olyan magasra emelkedett a talajtól, amitől tényleg tátva marad a száj.

A Duke Egyetemről érkező tinédzser a videofelvételek tanúsága szerint képes a büntetővonalról elugorva zsákolni, emellett dobáspontosságban, lepattanózásban és blokkolásban is remekel, az amerikai szakírók szerint a legendás Michael Jordan óta nem érkezett ilyen képességű játékos az NBA-be.

Az NBA franchise-ok már régóta hegyezték rá magukat, így aztán nem csoda, hogy a csütörtöki amatőr börzén a várakozásoknak megfelelően Zion Williamson kelt el elsőként.

A szupertehetségnek kikiáltott játékost a New Orleans Pelicans szerezte meg a New York-i drafton.

A börze második helyén a Memphis Grizzlies választotta ki az irányító Ja Morantét, harmadikként pedig R. J. Barrett játékjogát foglalta le a New York Knicks.

)Kiemelt kép: Fotó: Twitter/Duke)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!