Egy BKK-automata elnyelte egy külföldi család pénzét, de a visszatérítésre nem találtak megoldást. A segítségükre siető magyar pedig a Facebookon írta meg, hogy mi mindent próbált megtenni, de hiába. Végül, az általa kifizetett összeget a cég nem térítette meg.


A károsult bejegyzése:

"Két hónapja egy BKK automatánál segítettem egy német családnak. Benyelt a gép 10.000 Ft-ot a Hősök Terén, próbáltam nekik segíteni visszaszerezni. Helyben a forgalmi iroda mentegetőzött, hogy nem az ő felelősségük, hívjuk az ügyfélszolgálatot. Hívták de angolul épp nem beszéltek. Hívtam én, elmondtam a történetet, majd informáltak, hogy is tudják visszakapni. Elbírálása 1 hónap, annál hamarabb nincs lehetőség visszaszerezni. Miután felsorolta a lépéseket, hogy nekik mit kell kitölteni, hova kell menniük, világossá vált, hogy nem fogják tudni. Pláne nem magyarul és segítség nélkül.

Sajnáltam, hogy életképtelen ez a rendszer.

Visszaadtam a 10 ezer forintot zsebből, majd a jegyzőkönyvet a saját nevemre, percre pontosan, az automata számával felvették. Annyit kértem cserébe, hogy segítsenek a kinti magyaroknak ha rászorulnak. :) Ezt az egészet kamera rögzítette.

Az egy hónapos elbírálás kettő lett, és végül megszületett a döntés, hogy mivel nem én vagyok a károsult, nem tudják visszatéríteni. Fellebbezésnek helye nincs.

Országimázs van." - írta.

Az ügyről kérdeztük a BKK illetékeseit is, ha kapunk választ, frissítjük írásunkat.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!