A címvédő francia, valamint az orosz csapattal került össze a magyar női teniszválogatott a Fed Kupa áprilisi, budapesti döntőjében.


Összesen 12 válogatott szerepel majd a tornán - mi házigazdaként, a csehek szabadkártyával, az ausztrálok és a franciák tavaly döntőztek, a többiek pedig selejteztek -, ezeket négy csoportba osztották szét a sorsolás során. A csoportgyőztesek jutnak tovább az elődöntőbe, a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak majd.

A legerősebbnek a D jelű hármas tűnik, ahol a csehek, a németek és a svájciak kerültek össze. Az Egyesült Államok Serena Williamsszel is csak nehezen jutott el a döntőbe, Lettországot ugyanis 3-2-re verték az amerikaiak. Budapesten majd a spanyolokkal és a szlovákokkal játszanak, míg lesz egy ausztrál-fehérorosz-belga hármas is.

Az esemény április 14-19. között lesz majd a Papp László Sportarénában, salakon. Az összdíjazás 12 6 millió dollár, előbbi a játékosokra, utóbbi a szövetségekre vonatkozik. 2021-ben és 2022-ben is Budapest lesz a döntő házigazdája.

#FedCupFinals group draw:

Group A
???????? FRA
???????? RUS
???????? HUN

Group B
???????? AUS
???????? BLR
???????? BEL

Group C
???????? USA
???????? SPA
???????? SVK

Group D
???????? CZE
???????? GER
???????? SUI#FedCup #DestinationBudapest pic.twitter.com/0xLQDusMLz

- Fed Cup Finals (@FedCupFinals) February 11, 2020

Kiemelt kép: Will Russell/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!