A Rudas Fürdőben régi hagyománya van az úgynevezett férfinapoknak, amikor kizárólag férfiak mehetnek be a törökfürdő részbe, ahol nem kell fürdőnadrágot venniük, hanem csak egy kis kötény takarja őket. Mostantól kevesebb ilyen lesz, hiszen a péntek délutáni férfinap megszűnt, mostantól már koedukált közönség veheti igénybe a gőzfürdő szolgáltatásait. A 444 cikkéből kiderül, hogy a törzsvendégek háborognak, sőt, petíciót is indítottak, de a fürdő vezetősége hajthatatlan, és az alábbi indoklást fűzte a döntéshez:


Döntésünket mind a megnövekedett turistaforgalom, mind az elharapózott nyíltszíni szex megakadályozása is befolyásolta. Sajnos a megerősített biztonsági szolgálat sem tudta egyértelműen ezeket a közerkölcsöt sértő jeleneteket megakadályozni, viszont a többi vendégünk pihenési, relaxációját már zavarta volna az ennél nyomatékosabb biztonsági szolgálat megléte.

A törzsvendégek szerint valóban volt példa korábban nyilvános szexre, de egy ideje már megszűnt ez a probléma. A fürdő válaszából azonban az is kiderül, hogy a turistaforgalom talán még hangsúlyosabb indok volt: "A turisztikai szempontból frekventált péntek délutánok és a hétvégék koedukált fürdőzési lehetőséget nyújtanak, mivel szintén hosszú ideje számos megkeresést kaptunk, hogy növeljük a koedukált napok számát. A koedukált fürdőzés bevezetése számos egységünkben (Széchenyi fürdő, Szt. Gellért fürdő, Király fürdő) jelentős vendégforgalom növekedést eredményezett." A Rudas továbbá azzal is vigasztalja a férfiakat, hogy "hétfőn, szerdán és csütörtökön reggel 6 órától, este 8 óráig, az urak részére továbbra is biztosított a kötényes fürdőzés, a hölgyeké a keddi napok".

Fotó: 24.hu/Neményi Márton


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!