Már a felvezetés is egészen erősre sikeredett az április 1-jén megszűnő Echo TV Napi aktuális című műsorában csütörtökön.

Velkovics Vilmos műsorvezető úgy kezdte az adást,

kizárásnak indult, de végül a Fidesz függesztette fel a tagságát átmenetileg az Európai Néppártban, így sikerült megőrizni a párt egységét, nem követett el nyilvános öncsonkítást.

Ezt követően feltette a kérdést: győzelem vagy vereség, hogy a Fidesz maga függesztette fel a jogainak a gyakorlását.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ munkatársa ezt a következőképp elemezte ki:

Ha megnézzük, a Néppárt liberális szárnya azt gondolta, hogy sakkot adott a Fidesznek, aztán Orbán Viktor volt az, aki mattot adott nekik. Bizonyos szempontból igenis győzelemként értékelhető az, hogy a Fidesz a saját jogait függesztette fel.

Aztán arról is beszélt, hogy az Alapjogokért Központnál nekik az a tételük, hogy a néppárt vagy keresztény lesz, vagy nem lesz, mert most egy színtelen, szagtalan, liberális centrumpárttá látszik alakulni.

Mint ismert, az Európai Néppárt politikai gyűlése szerdán 190:3 arányban megszavazta, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a jobbközép pártcsaládban.

Orbán letette a fegyvert. És a Néppárt is

A miniszterelnöknek sokkal fontosabb a néppárti tagság, mint gondoltuk, a Néppártnak pedig fontosabb a magyar kormánypárt, mint gondoltuk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!