Egy elefánt taposott halálra egy vadorzót, aki négy társával együtt egy orrszarvút szeretett volna megölni a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban - jelentette a helyi sajtó. A dél-afrikai lapok szerint a férfi maradványait két nappal később találták meg. Csak egy koponya, és egy nadrág maradt belőle, a többi egy oroszlánfalka falta fel.

A beszámolók szerint az elhunyt családja értesítette a park egyik vadőrét, Don Englisht, hogy a férfit megölte egy oroszlán, amikor kedd este egy orrszarvúra vadásztak. Ezt a vadorzótársaik mondták el nekik - közölte a park szóvivője. A család azt kérte, keressék meg a holttestet, amit társai a parkban hagytak.

Kenyában mostantól halálbüntetés vár az orvvadászokra

Tovább szigorít az afrikai ország, bár tavaly már komolyan visszaszorították a vadorzást.

Az első keresőakció, amiben repülőgépekkel is keresték a maradványokat, sikertelen volt. A rendőrség közben letartóztatta a vadorzó társait, akik elmondták, hol hagyták a holttestet, így csütörtökön már sikerült is megtalálni a férfi maradványait.

A helyszínen talált nyomok arra utaltak, hogy a maradványokat egy oroszlánfalka falta fel, csak egy emberei koponyát, és egy nadrágot hagyva meg

- mondta el a helyi sajtónak Isaac Phaahla szóvivő.

Leonard Hlathi a dél-afrikai Times Live híroldalnak elmondta, az elhunyt három társát tartóztatták le, akiknél két vadászpuskát és több töltényt is találtak. A 26 és 35 év közötti férfiak ellen engedély nélküli fegyvertartás, vadorzásra történő összeesküvés és birtokháborítás vádjával indítottak eljárást. Jelenleg előzetes letartóztatásban várják, hogy megjelenjenek a bíróság előtt.

Oroszlánok falták fel az orvvadászokat, akik orrszarvúkat akartak ölni

Három ember maradványait és felszerelését találták meg egy vadasparkban.

A park vezetője részvét fejezte ki az elhunyt férfi családjának, és egyben arra hívta fel a figyelmet, hogy életveszélyes a parkba engedély nélkül, gyalog bemenni, ahogy azt ez az eset is bizonyítja.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:iStockphoto


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!