Szombaton belefulladt egy férfi a Lupa-tóba, írtuk meg hétfőn az Index alapján. A lap délután újabb részlétekről számolt be, információik szerint egy chilei férfiről van szó, aki fiával együtt Magyarországon élt, a hétvégére pedig rokonok jöttek hozzájuk látogatóba.


Édesapám délután fél kettőkor szólt, hogy átúszik a tó túlsó partjára az unokájához. 74 éves volt, de egészséges volt és kifejezetten jó úszónak számított

- mondta az Indexnek a férfi fia. Az unoka viszont már nem találkozott a nagypapájával. A családtagok először maguk kezdték el keresni a férfit, később aztán szóltak a vízimentőknek is, akik viszont a család szerint érthetetlen módon csaknem egy óráig kizárólag a parton kutattak az eltűnt férfi után.

Többször is mondtuk, hogy édesapám bement a vízbe, sőt meg is mutattuk, melyik részen indult el, de nagyon sokáig csak a parton keresték. Majdnem egy óra telt el, mire egy csónakkal a vízpart közelében is elkezdték átnézni a vizet, a tó közepén viszont egyáltalán nem kutattak utána

- nyilatkozta a férfi. A férfi holttestét végül a tűzoltó búvárok hozták fel a vízből, a kiérkező mentők pedig még több mint fél óráig küzdöttek az életéért, hiába.

A Lupa délutáni közleményéből is az derül ki, hogy a vízimentők a parton kezdték meg a férfi keresését:

Miután sem a strandolók, sem a családtagok nem észlelték, hogy valaki a vízben bajba került volna és a vízimentők sem észleltek hasonló esetet, a vízimentők az egyik családtaggal végigjárták az Öböl partszakaszát, benéztek minden épületbe, keresvén az eltűntet. Közben egy újabb információ érkezett arról, hogy megkerült a keresett úr, amit a vízimentő kolléga be is jelentett a belső rádióhálózaton. Majd később újra értesítették a vízimentősöket, hogy mégsincs meg a keresett személy. Ezután már motorcsónakkal pásztáztak egy nagyobb partszakaszt, hisz' közben felmerült, hogy az Öböl Strandról elgyalogolt a keresett férfi. Miután azonban a parton nem találták, riasztották a tűzoltó búvárokat, akik a vízben később megtalálták a férfit.

A baleset egyébként nem a Beach, hanem az Öböl területén történt.

kiemelt kép: mti


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!