Egy ritka elváltozás miatt süketté vált a férfiak hangjára egy nő a kínai Xiamen városában - írta a Daily Mail, a helyi sajtóban megjelent beszámolókra hivatkozva.


A csak Chen néven említett nő egy reggel ébredt arra, hogy nem hallja, amit a barátja mond neki. Azonnal kórházba ment, ahol az őt megvizsgáló doktornő szavait gond nélkül hallotta, de a férfiak szavaira süketté vált.

Hallotta, amikor beszéltem hozzá, de egyáltalán nem hallotta a szobába belépő fiatal férfi beteget

- mondta el a Qianpu kórház fül-orr-gégésze, Dr Lin Xiaoqing.

Mint kiderült, Chennek egy ritka, RHSL nevű halláskárosulása van, ami miatt nem hallja az alacsony frekvenciájú hangokat, így a férfiak mély hangját sem. Közben a nők magas hangját simán hallja.

Ez a betegség rendkívül ritka, a halláskárosultaknak kevesebb mint 0,01 százaléka szenved ettől. A Fox News cikke szerint az Egyesült Államokban és Kanadában nagyjából háromezer embert érint.

Az orvosok szerint az elváltozást a stressz okozhatta. Chen elmondása szerint a hallásvesztése előtti időszakban sokat dolgozott késő estig, nagy stressz érte és nem aludt eleget. Az előtte lévő nap pedig szédülésre panaszkodott, valamint arra, hogy cseng a füle.

Chen azonban nem lesz sokáig süket a férfiak szavaira. Orvosa várakozása szerint teljesen meg fog gyógyulni, és nemsokára újra hallani fogja a mély hangokat is.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: istockphoto


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!