Egy tíz év körüli kislány és egy negyven év körüli férfi halt meg, miután autójukkal bányatóba gurultak Nyékládházán. A tragédia tegnap este valamivel 11 óra után történt - számolt be az RTL Híradó.

A Híradó információi szerint a két áldozat, valószínűleg apa és lánya, aludhatott a kocsiban, amikor az eddig tisztázatlan okokból gurulni kezdett, letarolt egy bokrot és kicsit balra tartva a tóba gurult, körülbelül egy húsz méter távolságra süllyedt el a víz alá.

A kocsit három méterre a víz felszíne alatt találták meg. A Neptun Búvár Klub és Mentő csapat elnöke az RTL Híradónak azt mondta, egy búvárra volt szükség, hogy a vízbe menjen. Kötélbiztosítás mellett indult be a tóba és rövid időn belül megtalálta a kocsit. A gépjárműre egy biztosítókötelet rögzített és a tűzoltósági szerkocsiról a csörlővel vontatták a partra. A mentés mindössze húsz percig tartott. De az autóban ülőkön már nem tudtak segíteni.

Az RTL Híradó úgy tudja, a kocsiban egy 40 év körüli férfit és egy 10 éves kislányt találtak, valószínűleg apát és lányát. A bányató ilyenkor, nyáron a legnépszerűbb, sokan töltik itt szabadnapjaikat, sátraznak, horgásznak. Valószínűleg a kislány és az apukája ezt a programot választotta az iskola végeztével, a nyári szünet első napján. Azt, hogy honnan jöttek egyelőre nem tudni. A rendőrség pedig még vizsgálja azt is, hogyan szabadult el az autó.

Az RTL Híradó riportja: